Selecteer een pagina

Diensten

Lees meer over de diensten van Smit Legal

Diensten

Juridisch advies

U kunt bij mij terecht voor algemeen juridisch advies, het opstellen van overeenkomsten en algemene voorwaarden, contracten met leveranciers, schadeclaims en boetes. Bent u het niet eens met een beslissing van de overheid dan ga ik voor u in  bezwaar en beroep. Ik adviseer u in contacten met gemeenten, subsidieverstrekkers en toezichthouders, maak juridische risico analyses en kom met praktische en haalbare alternatieven.

Privacy

De AVG en andere privacywetten maak ik praktisch werkbaar. Ik adviseer over retentierecht, bewaartermijnen, data verstrekkingen en Artificial Intelligence en algoritmen. Datalekken handel ik af en meld ik indien nodig bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ik stel verschillende contracten op: verwerkersovereenkomsten, non-disclosure agreements, maar ook een SLA of SaaS contract. Nieuwe verwerkingen? Dan maak ik een protocol zodat uw organisatie compliant is. Ik voer DPIA’s uit en toets deze. Ik adviseer en begeleid u in contact met de toezichthouder.

Interim

Als interim jurist ben ik snel en vakkundig inzetbaar voor juridisch advies en implementatie. Als tijdelijke vervanging, bij piek werkzaamheden, of overbrugging tot de vaste invulling van een positie.

Ik heb kennis en ervaring op diverse rechtsgebieden zoals bestuursrecht, privacyrecht, toezicht en handhaving, en de Politiewet. Ik ben allround inzetbaar en binnen zeer korte tijd effectief in de organisatie. Mijn advies ervaring reikt van afdelingsniveau tot aan directie en raad van bestuur.